• Imprimeix

El SEM inaugura nova base assistencial a Roquetes

Amb 78m2, disposa de tres dormitoris i dos vestuaris amb dutxes i lavabos, que milloren les condicions de confort anteriors, així com un aparcament per l’ambulància dins el mateix CAP Durant el primer semestre del 2017, l’activitat del SEM ha augmentat un 5% a Terres de l’Ebre, mobilitzant les seves unitats en 11.701 ocasions

21/07/2017 13:07
innauguració base Roquetes

Avui, 21 de juliol de 2017, el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha inaugurat la nova base assistencial del SEM a Roquetes, acompanyat del director del Servei Català de la Salut, David Elvira; del director territorial de Salut, Ismael Piñas; del gerent del SEM, Joan Sala; del gerent de l’ICS a les Terres de l’Ebre, Carles Tobar; de la directora d’Atenció Primària, Maria Ferrer, i de la directora del CAP, Rosina Dalmau.

Situada dins del nou Centre d’Atenció Primària del municipi, la base del SEM compta amb una ambulància de Suport Vital Avançat Medicalitzat (SVAm) integrada per metge/ssa, infermer/a i tècnic en emergències sanitàries.

Les noves instal·lacions de 78m2 habitables amb il·luminació exterior, disposen d’una saleta d’estar amb microones, tres dormitoris, magatzem i dos vestuaris amb dutxes i lavabos, que milloren les condicions de confort anteriors, fent més agradable el dia a dia dels professionals del SEM.

Una altra millora és l’aparcament, ara dins el propi CAP, amb accés directe des de la base SEM, el que permet als professionals total agilitat i rapidesa en l’accés a l’ambulància quan es dirigeixen a un servei.

 

Activitat Unitats Terres de l’Ebre  

Terres de l’Ebre és un territori extens, amb població dispersa arreu de 3.308 km2 i amb hospitals d’alt nivell allunyats dels nuclis de població. És aquí on el Sistema d’Emergències Mèdiques permet un equilibri territorial necessari perquè tots els ciutadans puguin accedir amb garanties al sistema sanitari.

En el que portem d’any, el SEM ha mobilitzat en 11.701 ocasions les seves unitats arreu de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, per atendre patologies amb Transport Sanitari Urgent, un 5% més que en el mateix període del 2016.

Destaca la millora en el temps de resposta en els casos relacionats amb el codi infart. Així, durant el primer semestre d’enguany, a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre el SEM ha atès i traslladat a l’hospital idoni en menys de 90 minuts, a gairebé el 100% dels pacients amb codi infart.