• Imprimeix

El Parlament concedeix la Medalla d'Honor al SEM

22/08/2017 00:08
Parlament de Catalunya

La Mesa del Parlament, en sessió tinguda el dia 22 d'agost de 2017, per unanimitat dels seus membres, a proposta de la presidenta, ha acordat de concedir la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, en categoria d'or, al Cos de Mossos d'Esquadra, al Sistema d'Emergències Mèdiques, a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la Policia Local de Cambrils que el passat 17 d'agost i els dies posteriors han intervingut sobre el terreny en la resposta immediata als atemptats comesos a Barcelona i a Cambrils.

La concessió de la medalla vol reconèixer la dedicació, l'esforç i la valentia que han mostrat el conjunt dels integrants d'aquests serveis públics. Davant d'uns fets traumàtics d'una violència extrema, han actuat amb enorme professionalitat, determinació i esperit de servei amb l'objectiu de protegir el conjunt de la ciutadania i dominar amb rapidesa l'amenaça terrorista. Cal destacar també el suport i l'acompanyament emocional i psicològic que les persones distingides han prestat a víctimes i familiars tant el dia de l'atemptat com els dies posteriors i la forma i el contingut de les explicacions públiques que han facilitat constantment per a mantenir informada i serena la ciutadania.

Així mateix, per mitjà de la concessió d'aquesta distinció als servidors públics, la Mesa vol fer extensiu l'agraïment i el reconeixement a la resta de cossos de seguretat i a tots els voluntaris que han participat amb generositat i esperit cívic en la resposta als atemptats

L'acte de lliurament es durà a terme el proper 10 de setembre.