• Imprimeix

El 061 CatSalut Respon assumeix el servei ICO 24h

08/02/2018 14:02
ICO 061CSR

A partir d’avui, el 061 Catsalut Respon atendrà les consultes sanitàries del telèfon ICO 24h. Aquest servei d’atenció telefònica urgent atén les consultes dels pacients oncològics-hematològics de l’ICO a través del 902 107 433, per tal de resoldre problemes o dubtes relacionats amb la malaltia o el tractament, amb l'objectiu d’assegurar una atenció oncològica immediata.

Els metges del 061 CatSalut Respon, valoraran els casos fent una intervenció terapèutica telefònica que eviti el desplaçament del malalt, podent derivar i/o programar una visita urgent a l’ICO o enviant el recurs assistencial adient.

Els pacients afectats d'una malaltia onco-hematològica estan en una situació d'especial fragilitat que fa que sovint el seu estat clínic pugui variar en hores o en dies. Tot i que el seguiment el fan els professionals de l'ICO, els caps de setmana i festius encadenats pot ser necessari que els seguiments, d'aquests pacients o altres en estat de fragilitat, es faci des del 061 CatSalut Respon.

Per tal de dur a terme aquesta nova activitat, els metges consultors han realitzat formació onco-hematològica específica.