• Imprimeix

Sessió clínica conjunta SEM i SAMUR

Celebració de la segona sessió de formació conjunta entre SEM i SAMUR on s'ha tractat l'atenció a l'Aturada Cardiorespiratòria (ACR).

13/02/2018 11:02
Sessió SAMUR SEM

Avui s'ha celebrat la segona sessió de formació conjunta entre SEM i SAMUR en què s'ha tractat l'atenció a l'Aturada Cardiorespiratòria (ACR). Amb la col·laboració de l'Hospital Clínic de Barcelona i l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid, el SAMUR i el SEM han explicat l'abordatge extrahospitalari de quatre casos en què s'ha pogut apreciar la gran expertesa i eficiència d'ambdós equips d'emergències mèdiques.

EL SAMUR ha explicat el cas d'un pacient d'edat avançada en ACR que es va produir al bell mig de la ciutat de Madrid, a la Plaza de Callao, i en què van intervenir-hi un bon nombre d'equips. La coordinació amb l'Hospital Clínico San Carlos va ser clau en l'abordatge del pacient. 

Seguidament, el SEM ha presentat un cas de fals positiu de donant en asistòlia, en què no només es va recuperar el pacient sinó que actualment està fent vida normal.

La hipertròfia ventricular ha centrat el tercer cas d'ACR. Aquí s'ha posat de manifest l'avantatge que suposa la realització de l'analítica de sang ​en la extrahospitalària, pràctica que realitza el SAMUR a les seves unitats.

​Per finalitzar, el SEM i l'Hospital Clínic han tractat la presa de decisions en la donació en asistòlia en nens, on ha destacat la tasca clau de coordinació que es realitza des de la Central de Coordinació Sanitària del SEM. 

En aquesta sessió, liderada per el Dr. Jiménez Fàbrega i el Dr. Ervigio Corral, hem pogut comptar amb l'expertesa i les aportacions de la Dra. Yolanda Lahoz i la Dra. Manuela López del SAMUR Protección Civil, el Dr. Francesc Carmona, el Dr. Lluis Herrero i el Sr. Xavier Rico del SEM, el Dr. Luis García i la Dra. Irene Cid de l'Hospital Clínico San Carlos, i el Dr. Ángel Ruiz de l'Hospital Clínic de Barcelona.