• Imprimeix

El SEM estudia els casos més rellevants en què s’han trobat els metges i infermers residents a les ambulàncies del SEM a Lleida

Es tracta de la 3a edició d’una jornada que ha aplegat prop de 200 professionals del món de la salut En els últims 4 anys, el SEM ha tutelat gairebé 655 alumnes de MIR i més de 120 IIR a tot Catalunya

17/05/2018 11:05
MIR&IRR lleida 2018

Avui dijous, 17 de maig, gairebé 200 professionals del món de la salut relacionats amb les urgències i emergències, s’han donat cita a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), a la tercera edició de la “Jornada d’actualització SEM: Una rotació diferent MIR/IIR al SEM”, organitzada pel Sistema d’Emergències Mèdiques, juntament amb la Unitat Docent d’Atenció familiar i Comunitària de Lleida i la Unitat Docent MIR de l’HUAV.

La taula inaugural ha estat presidida pel Dr. Jordi Cortada, Gerent de la Regió Sanitària de Lleida i l’Alt Pirineu-Aran, el Dr. Mateu Huguet, Director Gerent de l’Institut Català de la Salut a Lleida i el Dr. Alfonso López, Cap Territorial del SEM a Lleida i l’Alt Pirineu-Aran.

Els temes exposats sorgeixen dels diferents incidents rellevants que han viscut  els estudiants MIR i IIR durant la seva rotació al SEM al llarg del 2017. En destaca una intoxicació múltiple per monòxid de carboni, on s’han donat pautes per detectar la necessitat o no del trasllat dels pacients, així com la selecció de l’hospital idoni per a rebre-hi tractament.

Per altra banda, un dels casos que ha aixecat més expectació ha estat com afrontar un part en curs fora de l’hospital, on s’ha destacat la viabilitat de realitzar un part múltiple per un equip del SEM, en unes condicions sanitàries determinades. 

La resolució de conflictes ètics en una emergència, davant senyals de negativa de ressuscitació per part del pacient, ha estat un altre dels temes rellevants, doncs cal saber com actuar i quins són els documents legals vàlids que garanteixen la cobertura de l’equip sanitari.

En els últims 4  anys, el SEM ha tutelat a gairebé 655 alumnes de MIR i més de 120 IIR a tot Catalunya.

La gran afluència de participants d’enguany, amb més de 200 professionals de manera presencial i uns 60 en línia (streaming), fa evident l’interès que desperten aquestes rotacions al SEM entre els professionals sanitaris.