• Imprimeix

​El Sistema d'Emergències Mèdiques reforça el dispositiu aquest estiu amb 24 unitats addicionals

27/06/2018 13:06
180627_Reforç est

El Sistema d'Emergències Mèdiques reforça el dispositiu aquest estiu amb 24 unitats addicionals de Suport Vital Bàsic i Avançat, que realitzaran 31.812 hores. Aquestes mesures volen donar cobertura a les zones de costa, en què durant l'estiu augmenta significativament la població, bàsicament a Tarragona, Terres de l'Ebre, Garraf i Girona.

A Tarragona, es disposarà de 4 ambulàncies addicionals de 12 hores a Roda de Barà, MontRoig-Miami, La Pineda i Cambrils. Pel que fa a Salou i Calafell, les unitats SVB de reforç realitzaran 24 hores de cobertura.

A les Terres de l'Ebre, les Cases d'Alcanar comptarà amb una unitat addicional de 12 hores i l'Ametlla de Mar amb unitat de reforç de 24 hores.

Així mateix, Cubelles i Castelldefels tindran cobertura addicional de SVB de 24 hores i Sitges comptarà amb una unitat de refoç de 12 hores.

A la Regió Sanitària de Girona, l'ampliació serà de 13 unitats terrestres del SEM a partir de 1 de juliol i fins al 31 d’agost. En aquest sentit, es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores del dia a Torrella-l’Estartit, Platja d’Aro, Blanes, Lloret, Pineda i Lloret (en aquest cas es tracta d’un Vehicle d’Intervenció Ràpida), i una ambulància de Suport Vital Avançat d’Infermeria de 24 hores (SVAi) a Figueres, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Calella, Palamós, l’Escala i Palafrugell. Durant aquest període també està previst que les ambulàncies de Castelló d’Empúries i de la Bisbal d’Empordà ampliïn el seu horari, passant de 12 a 24 hores.

Els reforços del SEM se sumen a altres del sistema sanitari que configuren un dispositiu elaborat pel CatSalut i el Departament de Salut que permet actuar amb flexibilitat, adaptant l'oferta dels dispositius d'atenció primària i dels hospitals a les necessitats de la població i a la demanda produïda, realitzant l'atenció sanitària amb qualitat i al lloc més adequat.​