• Imprimeix

Antoni Encinas, nou gerent del SEM

24/10/2018 18:10
ANTONI ENCINAS

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha nomenat Antoni Encinas com a nou gerent del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya. Nascut a Sant Feliu de Llobregat el 1974, Encinas és llicenciat en Medicina i Cirurgia i especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària per la Universitat de Lleida (UdL).

​​​​Fins ara ha estat exercint al SEM com a metge de la unitat de Suport Vital Avançat i al programa d'atenció medicalitzada de l'ICS des de 2011. Antoni Encinas també ha treballat com a professional d'urgències a l'Hospital Vithas Montserrat de Lleida -on durant cinc anys ha estat el cap d'Urgències-, a la Clínica de Ponent i a l'Hospital Perpetuo Socorro de Lleida. El nou gerent ha estat directiu d'entitats privades de l'àmbit de la salut.

Amb el nomenament del nou gerent, el Consell d'Administració del SEM vol continuar apostant per la renovació tecnològica del SEM, fonamental per dotar als professionals de les millors eines; també es vol reforçar el model assistencial, incorporant la visió territorial. Igualment, també es prioritzarà la revisió de la política de recursos humans per fer-la propera i adequada a les necessitats especifiques de l'organització, i tot això amb l'objectiu d'aconseguir la transparència màxima en la gestió del processos.

El Consell d'Administració vol fer un agraïment específic al fins ara gerent del SEM, Jaume Estany, pel seu "incansable esperit de treball i de compromís" i un reconeixement "a la intensitat amb la que duu a terme la seva responsabilitat".

La seva trajectòria professional ha estat molt lligada als serveis d'urgències del sistema sanitari català