• Imprimeix

El SEM i professionals sanitaris de diversos àmbits reben un reconeixement del Departament de Salut per la seva actuació durant els atemptats a Barcelona i Cambrils

21/09/2017 12:09
Reconeixement Dep Salut atemptats

El Departament de Salut, amb la col·laboració dels ajuntaments de Barcelona i Cambrils, ha reconegut avui en un acte a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron la tasca dels professionals sanitaris i cossos d’emergències que es van mobilitzar per atendre les víctimes dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, que van provocar la mort de 16 persones i un total de 130 ferits. 

 El conseller de Salut, Antoni Comín, ha remarcat especialment el paper dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), dels hospitals , dels centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) i dels centres d’atenció primària (CAP) i), a qui ha agraït i reconegut la capacitat de resposta immediata, professionalitat, dedicació i valentia. “Estem orgullosos dels professionals del nostre sistema de salut”.

Un dels punts culminants de l’acte, que ha comptat també amb l’alcadessa de Barcelona, Ada Colau, i la de Cambrils, Camí Mendoza, ha estat el testimoni de sis professionals que van haver d’atendre les víctimes. Tots ells han coincidit en destacar la ràpida resposta, tant amb l’atenció assistencial com amb l’obertura immediata de quiròfans, -entre tres i quatre per hospital-; el compromís, així com l’entrega de tots els sanitaris al servei de les víctimes i dels familiars.

 Seguidament, s’han lliurat 24 plaques de reconeixement a representants del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i de tots els centres on van ser ateses les persones afectades pels atemptats.

 Durant l’acte s’ha posat en valor el treball en xarxa, la col·laboració i la implicació de tots els treballadors dels centres assistencials, que des del punt de vista tècnic es van gestionar gràcies a l’aplicació del protocol per a incidents amb múltiples víctimes (IMV) del Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), que recull les mesures de preparació, l’aproximació a la capacitat de resposta, el comandament integrat de l’actuació, la coordinació territorial i la continuïtat després de l’incident. Aquest protocol va servir de suport per a un treball en equip eficaç imprescindible per fer front a situacions dramàtiques com aquestes.